Vad är egentligen betting?

Betting är säkerligen ett begrepp som de flesta kommit i kontakt med bet-1067021_960_720oberoende om man själv spelar eller inte. För att enkelt förklara konceptet går det ut på att man försöker gissa ett matchresultat och satsar pengar på det. Om man tippar rätt vinner man och vinstsumman baseras på det aktuella oddset. Förlorar man däremot går pengarna till det spelbolag som man bettade hos. Under de senaste åren har allt fler upptäckt hur roligt betting kan vara och således finns en uppsjö svenska spelsajter som erbjuder konkurrenskraftiga odds och makalösa bonusar.

I de flesta fall när det gäller betting spelar man mot ett utvalt spelbolag och det är de som sätter oddsen. Det som kännetecknar ett bra odds är att man tycker det är för högt. Exempelvis kan det vara fråga om en match där Barcelona möter Malaga och oddset för att Barcelona tar hem segern är 2.20. Många är väl medvetna om att Barcelona rankas som ett av de bästa klubblagen i världen och de förlorar sällan en hemmamatch. Oddset är med andra ord väldigt högt och således även bra. För att hitta de bästa oddsen lönar det sig därför att aktivt följa med sporten så att man är medveten om viktiga faktorer som påverkar hur realistiska oddsen är. Dock är det viktigt att komma ihåg att det inte finns något som heter ”en självklar match”.

Beroende på vilken spelsajt man väljer att bli medlem på presenteras oddsen på olika sätt, men det vanligaste formatet hos svenska spelbolag är de europeiska oddsen. Dessa presenteras i decimalform och är ett mått på hur mycket spelaren får tillbaka per enhet som satsas. Satsar man 200 kronor på ett odds värt 1.7 får man tillbaka 340 kronor, eftersom 200 x 1.7 = 340. Vinsten är således 140 kronor. Andra varianter av odds är amerikanska, brittiska eller asiatiska.

About The Author

Add Comment