Speltermer som underlättar bettingen

Spelbolagen på svenska marknaden erbjuder alla tänkbara former av H Suicide DSR Trend M-Fspelande på odds. De allra flesta känner säkert till att man kan satsa pengar på vem som vinner en match, men utöver detta finns det en mängd alternativ som är lite mer invecklade att förstå sig på. Här nedan följer därför en ordlista över speltermer som underlättar när man vill komma igång med betting.

1×2

Den vanligaste formen av betting. Man spelar på tre olika resultat i en
match. Väljer man 1 tror man att hemmalaget vinner, medan X innebär att man tror det blir lika. 2 betyder med andra ord att man tror på en seger åt bortalaget.

Livebetting

Så gott som alla större spelbolag erbjuder en tjänst där man kan satsa under matcher i realtid och detta kallas för livebetting. Det aktuella spelbolaget har under matchen liveodds som ändras utifrån matchbilden.

Europeiska odds

Detta oddsformat är svenska spelare mest vana vid. Oddsen är i decimalform, exempelvis 1.60, 2.0 och 6.50.

Antal mål, över/under

En vanligt förekommande spelform där man satsar över eller under ett specifikt antal mål. Bland annat kan man tippa på att det blir under 2.5 mål eller över 2.5 mål.

Vinstmarginal

När man spelar på vinstmarginal är det fråga om hur många mål man tror bortalaget eller hemmalaget vinner med. Vanligtvis är det ett, två eller tre mål man kan tippa på.

Halvtid/Fulltid

I denna form av betting satsar man på resultatet i såväl halvtid som fulltid. Tror man exempelvis att hemmalaget leder vid halvtid, men att bortalaget vinner matchen så tippar man ”hemmalag – bortalag”.

Scorecast

Ett spelsätt där man ska satsa rätt på vem som är första målskytt samt rätt slutresultat i matchen. Svårt även för den vane spelaren och oddsen i scorecast är därför väldigt höga.

Void

Betyder att ett spel förklaras ogiltigt och insatsen återbetalas till spelaren.

About The Author

Add Comment